CATERING COMING SOON
. . .
. . .

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ BURGER


Όλοι γνωρίζουμε πόσο νόστιμη και χορταστική είναι μια μερίδα μπέργκερ. Πόσοι όμως ξέρουμε την ιστορία του και πώς κατάφερε να «προσγειωθεί» στα πιάτα εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως;

Ο πρόγονος του μπέργκερ μας έρχεται από τους ρωμαϊκούς χρόνους. Μια πρώιμη βερσιόν σε μορφή ψημένης πίτας με βοδινό, κουκουνάρι, κόκκους πιπεριού και λευκό κρασί, που λεγόταν isicia omentata.

Αργότερα, κατά το 12ο αιώνα στη Χρυσή Ορδή των ιππέων του Τζένγκις Χαν τοποθετούσαν φέτες κρέατος κάτω από τη σέλα τους, ώστε να κοπεί και να «μαγειρευτεί» από την τριβή και τη θερμότητα και τις έτρωγαν καθώς ιππεύαν.

Αυτή η «συνταγή» για κιμαδοποιημένο κρέας πέρασε αργότερα μέσω των Μογγολικών εισβολών στη Ρωσία και από εκεί στη Γερμανία, όπου αργότερα ονομάστηκε steak tartare. Οι Γερμανοί έφτιαξαν πολλές δικές τους συνταγές προσθέτοντας κάππαρη, κρεμμύδι, ακόμα και χαβιάρι, σε μείγμα που πουλούσαν στους δρόμους.

Ο κιμάς και η μαγειρική του πέρασαν σε όλη την Ευρώπη και την κεντρική Ασία. Η «ανακάλυψη» και εξάπλωση του σάντουιτς το 18ο αιώνα, έδωσε το κλειδί και γεφύρωσε το χάσμα κρέατος και ψωμιού. Η μαζική μετανάστευση στην Αμερική το 19ο αιώνα και κυρίως τα πλήθη από τη Γερμανία και το Αμβούργο που είχε τελειοποιήσει το steak tartare σε Hamburger steak - «διέδωσαν» τις πρώτες ύλες του κατοπινού Hamburger.

Στην πορεία, οι πολυπολιτισμικές επιρροές και η ανθρώπινη όρεξη και φαντασία, «ζύμωσαν» το burger στη σημερινή του μορφή, ενώ το «Αμερικανικό Όνειρο» και το επιχειρηματικό πνεύμα το έκαναν αγαπητό παγκοσμίως.

Επίλογος στην ιστορία του burger δεν υπάρχει, μιας και οι παραλλαγές, η έμπνευση και οι νέες γεύσεις συνεχίζουν να γράφουν σελίδες καθημερινά, σε όλο τον κόσμο. Εμείς σας φέρνουμε νόστιμα burger φτιαγμένα από ολόφρεσκα υλικά πρώτης ποιότητας και σε όποιο συνδυασμό αγαπάτε! Ελάτε να γευτείτε μικρές χαρές και ζουμερά burger στο Joy, ή καλέστε μας να σας τα φέρουμε εμείς στο χώρο σας!

2017 COPYRIGHT   |  JOYCOFFEE   |   ALL RIGHTS RESERVED

COM_VIRTUEMART_CART_OVERVIEWX